ORTODÒNCIA AMB ALINEADORS TRANSPARENTS INVISALIGN®

L’ORTODÒNCIA AMB NOM I COGNOM DES DE FA MOLTES ORTODÒNCIES: AMPARO LACASA

L’anomenada ortodòncia invisible és un tractament que consisteix en la col·locació d’una seqüència d’alineadors individualitzats i transparents que posicionen correctament les dents.

Les ortodoncistes Amparo Lacasa i Georgina Muela, certificades per INVISALIGN®, realitzen un estudi diagnòstic de la maloclusió del pacient i, mitjançant un programa digital anomenat Clincheck, es podrà visualitzar l’evolució i el resultat final del teu tractament abans de començar-lo.

Avantatges dels alineadors transparents

 

ESTÈTICA

Al ser un material transparent, pràcticament no es veu i es mimetitza amb les dents.

MOLT CÒMODE

En primer lloc, perquè treballa amb forces molt lleugeres i les molèsties que pot generar són mínimes. En segon lloc, perquè al ser un material molt fi, és difícil que causi cap ferida.

MÒBIL TOTAL

És un sistema totalment amovible i, per tant, li permet al pacient treure-se’l durant els àpats i poder menjar tot tipus d’aliments sense restriccions.

NO CANVIA LA TÈCNICA DE RASPALLAT

Al ser un sistema mòbil, permet treure’l per a raspallar-se evitant així que el pacient hagi d’adquirir una nova tècnica.

VISUALITZACIÓ DEL RESULTAT FINAL

Un cop les doctores han fet l’estudi del cas, el pacient podrà observar, mitjançant el software Clincheck, l’evolució del seu tractament així com el seu resultat final.

Preguntes més freqüents sobre el tractament d’ortodòncia amb alineadors transparents

Actualment és un sistema tan avançat que permet tractar pràcticament totes les maloclusions dentals. Una minoria de casos, però, poden requerir un tractament combinat amb brackets, microcargols o petites cirurgies.

Invisalign és un molt bon sistema tant per a pacients adolescents com per a pacients adults. Pels nens, en canvi, és més recomanable utilitzar altres tipus d’ortodòncia degut al risc de perdre els alineadors o de no fer-ne un ús responsable (no portar-los totes les hores estipulades).

22 hores al dia. Expressat d’una altra manera, els alineadors estan pensats per a ser portats tot el dia menys el moment en el que el pacient està menjant!

Dependrà de cada pacient així com del moment en el que es troba el tractament però el temps variarà entre 7 i 15 dies.

Estan fets de poliuretà reforçat, un material plàstic transparent d’us mèdic i estètica excepcional.

Nosaltres aconsellem rentar-los cada vegada que te’ls treguis amb aigua freda i sabó de ph neutre. L’ús de la pasta de dents està desaconsellat ja que el plàstic podria perdre la seva transparència. Tampoc aconsellen submergir-los en col·lutoris ja que es podrien deteriorar. El que si que funciona molt bé és, una o dues vegades a la setmana, submergir-los l’estona que menges en aigua amb una pastilla efervescent per a pròtesis dental.

Citem els pacients cada 4 setmanes, sobre tot a l’inici del tractament. Un cop resolta l’adaptació del pacient a la mecànica del tractament, i en pacients especialment responsables, es pot espaiar a les 6 setmanes, però el pacient mai queda fora de la tutela del dentista.

Depèn de la maloclusió inicial. En la majoria dels casos, el temps variarà entre l’any i mig i els dos anys. Mai anirem més de pressa del que l’organisme està preparat a assumir.

Es pot sentir una petita molèstia temporal, com de pressió, durant els dos primers dies, al posar-se un alineador nou, però això és normal i és senyal de que els alineadors estan funcionant bé i les dents es van movent!

La parla no es veu afectada per portar alineadors ja que son molt fins i estan perfectament adaptats, per tant no provoquen cap tipus de problema.

Per menjar tampoc suposa cap problema ja que el pacient es treu els alineadors i pot menjar sense restriccions i raspallar-se bé les dents posteriorment. Això si, immediatament després del raspallat, els alineadors s’han de tornar a col·locar!

No s’aconsella fumar amb els alineadors posats, ja que aquests es poden tacar o descolorir.