ACLARIMENT I ESTÈTICA DENTAL

El pas del temps, així com certs hàbits com el tabaquisme, el consum de begudes altament colorants com el té o el cafè, o la presa de certs medicaments, poden fer que les nostres dents perdin aquella lluminositat tant desitjada. Si el que busques és aclarir la tonalitat de les teves dents, l’aclariment dental és el tractament adequat per a tu!

A la Clínica Dental Gaset Lacasa oferim tant el tractament d’aclariment dental en clínica com l’ambulatori (a casa), tot i que el que sempre aconsellem per tal d’obtenir els millors resultats i que perdurin el màxim en el temps és la combinació d’ambdós. No obstant, i independentment del tractament que es dugui a terme, és important avaluar molt bé l’origen de la coloració o enfosquiment i fer un anàlisi previ del teu cas.

El procediment és senzill. El primer pas és sempre el de protegir els teus llavis i genives amb uns obreboques i amb un protector de genives per tal d’evitar que entrin en contacte amb el gel blanquejant i resultin danyats. Un cop tenim les dents ben aïllades, s’aplica sobre la seva superfície el producte blanquejant, un gel amb una alta concentració de peròxid d’hidrogen.

Un dels mites de l’aclariment dental és que malmet l’esmalt. És fals, el gel blanquejador no perjudica l’esmalt, el que fa és obrir els porus de l’esmalt, filtrant-se i actuant a la capa interior, la dentina.

El que si que és cert és que el tractament d’aclariment dental pot causar sensibilitat dental un parell de dies després del tractament ja que els túbuls dentaris tarden de dos a tres dies en tornar-se a tancar. Això també fa que s’aconselli una dieta blanca durant aquests dies posteriors al tractament. Per tant, es desaconsella el consum de begudes com el té, el cafè o el vi negre, aliments que pugin tenyir les dents i, també el tabac.

 • Fins a quin grau pot millorar el to de la teva dent? Hi ha alguns elements que ens poden orientar a l’hora de preveure els resultats:
  • – Les dents grises són més difícils d’aclarir que les groguenques.
  • – Aquell pacient que en el passat va tenir les dents blanques, tindrà majors possibilitats d’assolir resultats satisfactoris.
  • – Les dents amb bandes horitzontals de diferent color poden millorar, però rarament assoleixen una tonalitat uniforme.
  • – El 60-70% dels casos milloren sense patir efectes secundaris, per això l’aconsellem.
L’ALTERNATIVA: LES LAMEL·LES O “CARILLES”

Hi ha casos en què l’aclariment dental no és suficient per a assolir els objectius desitjats. La solució son les lamel·les o “carilles” estètiques, unes làmines molt fines que s’adhereixen a la superfície frontal de la dent després d’una lleugera preparació. A més de solucionar problemes de color, aquestes làmines també poden donar solució a altres problemes estètics com son:

 • La línia negra entre la geniva i la dent de pacients que porten algun tipus de pròtesis metàl·lica.
 • Formes irregulars o antiestètiques de les dent.
 • Diastemes (espais entre les dents).
 • Microdòncies (dents més petites de lo normal).
 • Dents fracturades, desgastades o llimades.

Si t’interessa obtenir més informació, deixa’t aconsellar pels nostres especialistes, el Dr. Casaponsa i la Dra. Comino!