PRÓTESIS COMPLETA

La pròtesi completa substitueix a les dents i queixals un cop perdudes totes les peces. És un tractament econòmic i resolutiu. Amb implants obtenim una retenció extra.

La pròtesi completa és la que es fa quan no resta cap dent a l’arcada dental. És un tractament que està en ple ús, econòmic, resolutiu i que tot i les seves limitacions, cal contemplar i oferir al pacient per què sigui ell qui, amb les seves expectatives i els seus diners, un cop ben informat, faci el que consideri més oportú.
GASET LACASA - PRÒTESI COMPLETA

La pròtesi completa queda retinguda com una VENTOSA i ha de replicar la mucosa de la boca. La dentadura s’ha de fer amb la mucosa cicatritzadaCom no podem sortir al carrer sense dents, després de treure les dents la solució és:

 

FER LA PRÒTESI AL PRINCIPI I ADAPTAR-LA DESPRÈS DE LA CICATRITZACIÓ

Primer es fa la pròtesi amb les dents a extreure encara en boca.

Segon es treuen les dents i es col·loca la pròtesi amb una base tova que evita el dolor i que es va remodelant mentre cicatritza.

Tercer un cop la cicatrització ha acabat es canvia la base tova de la dentadura per la definitiva.

EL SIGNIFICAT ESTÈTIC DE LA PRÒTESI COMPLETA.

Veiem un perfil d’una persona d’edat mitjana sense i amb la dentadura completa. Observis el rejoveniment del seu aspecte només amb la col·locació d’una pròtesi completa.

Per veure-ho amb més detall cliqueu sobre les imatges.

GASET LACASA - PRÒTESI COMPLETA
GASET LACASA - PRÒTESI COMPLETA
GASET LACASA - PRÒTESI COMPLETA
GASET LACASA - PRÒTESI COMPLETA

La recuperació del volum de l’os i dents perduts gràcies a la dentadura fa l’efecte d’una operació de cirurgia estètica. El/la pacient es treu 20 anys del damunt!

 

ALGUNS CONSELLS:

 

Podem fer servir gels o pols per millorar la retenció de la pròtesi completa: depèn de la tolerància de cada pacient a aquestes substàncies.

 

La quantitat de saliva que disminueix en les persones grans i pot ser que cada cop sigui incòmode portar la dentadura per que la saliva és qui fa de lubricant entre la mucosa i la dentadura.

 

Si la incomoditat perjudica la ingesta normal cal pensar en posar implants per recuperar la retenció perduda: només amb dos el canvi és espectacular.

 

Les pròtesis completes han de ser revisades periòdicament, cada any.

 

Les pròtesis completes és millor retirar-les per la nit. Un cop retirades les conservem en una tovalloleta humida.

 

Se’ls pot acumular tosca dental com a les dents: es pot retirar amb cura o es pot tornar a la clínica per que li netegem.