INVISALIGN® L’ORTODÒNCIA INVISIBLE

L’ORTODÒNCIA AMB NOM I COGNOM, DES DE FA MOLTES ORTODÒNCIES:

AMPARO LACASA

Els alineadors són fàcils de posar i traure

Clica sobre l’imatge per anar a Alingtech, fabricant d’Invisalign

INVISALIGN® és un tractament d’ortodòncia consistent en la col·locació d’una seqüència d’alineadors individualitzats i transparents que posicionen correctament les dents.

 

L’odontòleg, certificat per INVISALIGN®, realitza un estudi diagnòstic de la maloclusió del pacient i aquest, mitjançant un programa digital anomenat ClinCheck,  podrà visualitzar l’evolució i el resultat final del seu tractament ABANS de començar-lo.

Quines maloclusions podem tractar amb el sistema INVISALIGN®?

 

Actualment és un sistema tan avançat que permet tractar pràcticament totes les maloclusions dentals; per tant, totes aquelles que podem tractar amb bràquets també les podem tractar igual de bé amb Invisalign®.

Avantatges

 

MOLT BONA ESTÈTICA

Pràcticament no es veu perquè al ser un material transparent es mimetitza amb les dents.

 

MOLT CÒMODE

En primer lloc, perquè és un sistema que treballa amb forces molt lleugeres i per aquest motiu les molèsties que pot generar són mínimes;en segon lloc, perquè al ser un material molt fi, és difícil que apareguin ferides a la boca.

 

MÒBIL TOTAL

És un sistema que es pot posar i treure pel mateix pacient i per tant, li permet treure-se’l durant els àpats cal i poder menjar tot tipus d’aliments sense restriccions.

 

RESPECTA LA SALUT GINGIVAL

Al ser un sistema mòbil permet treure’l per realitzar el raspallat habitual i evitar així possibles problemes gingivals i fins i tot càries dental.

 

VISUALITZACIÓ DEL RESULTAT FINAL

Un cop la doctora hagi fet l’estudi del cas, el pacient podrà observar mitjançant el software Clincheck, l’evolució del seu tractament com també quin serà el seu resultat final.

A qui va dirigit?

 

Als adolescents i als adults, no als nens… perquè perdran els alineadors!

Preguntes més freqüents

 

Amb quina freqüència visitaré a la doctora?

 

Citem els pacients cada 4 setmanes, sobre tot al inici del tractament. Un cop resolta l’adaptació del pacient a la mecànica de tractament, en  pacients especialment responsables, es pot espaiar a les 6 setmanes, però el pacient mai queda fora de la tutela del dentista.

 

Quan de temps s’utilitza cada alineador?

 

Els alineadors cal canviar-los cada 15 dies. En la última etapa del tractament es canvien cada 7-10 dies.

 

Quan dura un tractament de Invisalign®?

 

Depèn de la maloclusió inicial. Els casos senzills es corregeixen amb 4-5 mesos, però en la majoria dels casos, el temps variarà entre l’any i mig i els dos anys. La pressa es enemiga del resultat final.

 

És dolorós?

 

Es pot sentir una petita molèstia temporal, com de pressió, durant els primers dies, al posar-se un alineador nou però això és normal i és senyal de que els alineadors estan funcionant bé i les dents es van movent. Aquestes molèsties solen desaparèixer en un parell de dies.

 

Afecta a la parla i al menjar el Invisalign®?

 

La parla no es veu afectada per portar alineadors ja que estan perfectament polits i això no provoca cap tipus de problema.

 

Per menjar no suposen cap problema ja que el pacient té la llibertat de treure’s els alineadors per menjar, raspallar-se bé les dents posteriorment i tornar-se a col·locar els alineadors.

 

Puc fumar amb els alineadors?

 

No s’aconsella fumar amb els alineadors posats, ja que aquests es poden tacar o descolorir.

Vídeo de mostra d’un ClinCheck de Invisalign realitzat per la Dra. Lacasa:

El Clincheck és la simulació digital del pla tractament del pacient generada a partir dels seus registres i radiografies, que ens mostra en quin moment haurem de canviar l’alineador.  El estat final és el que el ortodoncista es proposa com objectiu donat els diferents elements individuals del pacient, com poden ser constitució, creixement, hàbits, presència de patologies associades, etc.

 

Aquesta simulació es presenta al pacient ABANS d’iniciar el tractament perquè hi doni el seu vist-i-plau.

 

Gràcies a la col·laboració d’un pacient de la clínica, us mostrem el seu Clincheck, es tracta del Cas 1, de qui veureu a sota les fotografies d’inici i final de tractament.

 

Veieu-lo diverses vegades: pràcticament es mouen TOTES les seves dents i queixals.

Vídeo de Clincheck Dra. Lacasa

CASOS CLÍNICS

Cas 1

Pacient de 28 anys que ve a la consulta per tractament ortodòntic estètic. Es diagnostica una compressio bimaxil·lar, apinyament superior i inferior, mossegada oberta anterior i mossegada creuada de la incisiva superior esquerra.

Malposició dental de l'arcada superior
Dents perfectament alineades per Invisalign
Malposició dental de l'arcada superior
Dents perfectament alineades per Invisalign

Cas 2

Adult de 50 anys d’edat ve a la consulta per millorar la seva estètica dental. És un cas que presenta implants osteointegrats col·locats a nivell posterior i vol resoldre l’apinyament a nivell anterior. Els implants dentals són fixes, units a l’os i poden limitar el moviment dental desitjat a les dents restants.

Al final del tractament, a més de posicionar bé les dents, la salut periodontal del pacient ha millorat. Quan les dents es troben ben alineades, el raspallat és més eficaç,  disminueix l’acumulació de placa i millora la salut periodontal.

Malposició dental destacant l'incisiva lateral superiur dreta
:ls alineadors posen les dents a un lloc precís
Malposició dental destacant l'incisiva lateral superiur dreta
:ls alineadors posen les dents a un lloc precís

Recorda que per dur els alineadors d’Invisalign has de mantenir una EXQUISIDA SALUT GINGIVAL.

Informat del nostre servei de Prevenció clicant aquí

Cas 3

Pacient adult de 32 anys que ve a la consulta per millorar la seva estètica i funcionalitat dentals. Presenta mossegada creuada dreta i d’una incisiva superior, apinyament inferior, desplaçament de la línia mitja inferior i tendència a la protrusió mandibular

Boca sana millorable amb alineadors
Dents corregides amb alineadors
Boca sana millorable amb alineadors
Dents corregides amb alineadors

Cas 4

Pacient adult de 39 anys que ve a la Clínica per millorar la seva estètica i la funció masticatòria. Presenta apinyament en maxil·lar superior sever, maloclusió classe II bilateral completa i mossegada oberta anterior.

Correcció de mossegada oberta amb alineadors
Alineació perfecta gràcies als alineadors
Correcció de mossegada oberta amb alineadors
Alineació perfecta gràcies als alineadors

És possible que et preguntis com finançar el teu tractament d’Invisalign

 

truca al 972 30 37 54 i parla amb l’Anna Gaset..!

 

Ella t’explicarà com s’ordenen els pagaments durant tot el tractament i les modalitats de finançament que podem oferir-te per afrontar les quotes inicials.

 

L’Anna et facilitarà la decisió…!

Vols aprofondir en el món de l’Ortodòncia Fixa?… ves a la seva pàgina CLICANT AQUÍ